Byens Låseservice lukker og slukker

Byens Låseservice lukker og slukker

Nu er det sikkert og vist, Byens Låseservice lukker endegyldigt til udgangen af marts, efter at have tjent borgerne trofast i snart 30 år. De fleste lokale kender uden tvivl Låsemester Jørgensen, som ud over at redde mangen nødstedt borger, også har været meget aktiv i lokalrevyen de senere år. Jørgensen oplyser selv, at det netop bliver her han vil lægge kræfterne, når den forestående pension bliver en realitet.

Låseservice med kant

Det forlyder dog fra flere kilder, at Jørgensen ikke altid har været lige let at ”danse med”. F.eks. skal han ved flere lejligheder pure have nægtet at hjælpe, hvis kunden har været døddrukken eller på anden vis uansvarlig. Han vil selv hverken be- eller afkræfte historierne, men hans holdning til den slags udskejelser har han aldrig lagt skjul på.

Mange alternative muligheder for låseservice

Heldigvis er der de senere år kommet flere alternative muligheder for låseservice. Ingen af dem ligger dog centralt placeret, men i modsætning til Jørgensen, er de fleste låsesmede nu om dage udstyret med bil, og lidt større afstande er derfor normalt ikke noget problem. Derimod vil prisen nok være et problem for nogen, for ingen moderne virksomheder kan formentlig hamle op med Jørgensens priser. Der går mange historier om hans gavmildhed, og flere fortæller, at han ofte har taget hensyn til kundernes omstændigheder og økonomiske formåen, når regningerne skulle udskrives.

Der er ingen tvivl om, at Jørgensen vil blive savnet som låsesmed, men heldigvis har vi ham stadig på de skrå brædder – forhåbentlig mange år endnu.