Indkøbsfællesskab på Nørrebro skaffer billige alarmer

De senere år har flere og flere villaer i København og omegn fået installeret alarmer, for at imødegå den stigende kriminalitet. En gruppe borgere fra Nørrebro er imidlertid gået sammen i en art indkøbsforening, med det ene formål at skaffe billige alarmer til gruppens medlemmer. Der er allerede omkring 2000 medlemmer, og ideen er, at gruppen i fælleskab kan gå direkte til leverandørerne, og på den måde skaffe medlemmerne markante rabatter. En leverandør er i sagens natur meget interesseret, hvis der er mulighed for at sælge f.eks. 500 komplette alarmsystemer – en mængde som langt overgår det, de normale forhandlere kan aftage.

Installér en alarm, og føl dig sikker

En af de vigtigste formål med installation af en alarm er følelsen af sikkerhed. Rigtig mange indbrudsramte beretter om psykiske mén efter indbrud – også selv om de ikke selv var til stede under hændelsen. Det er følelsen af, at hjemmet ikke er sikkert, der gør hele forskellen. De materielle skader er som regel mulige at forholde sig til, og er også som regel dækket af forsikringen.

Et andet problem er tabet af værdier, som ikke nødvendigvis kan gøres op i penge. Det kan være personlige fotos eller arbejde, som er gemt på en PC eller telefon. Forsikringen erstatter den materielle værdi, men der er mange værdier, som ikke uden videre kan erstattes. En alarm løser naturligvis ikke alle problemer, men med korrekt mærkning og installation, vil den kunne forebygge mange indbrudsforsøg, og spare familien for rigtig mange ærgelser og andre problemer.