Det er efter vinteren at taget har behov for en algerens

Alger finder vi overalt i naturen og på de rette steder er de ofte meget smukke med deres variation af farver og nuancer. Alger er oftest grønne, men man ser også røde og gule nuancer. Alger er små individer, der hver for sig ikke syner af noget, men som hvis de er mange nok både på det forkerte sted, opleves visuelt irriterende og ses som en trussel mod det sted, de befinder sig. Dette er især tilfældet med dyre hustage, hvor man ser, at rødderne over tid forårsager revner, hvor fugt sætter sig og forårsager frostskader, som forkorter tagets levetid.

I modsætning til i naturen så synes vi ikke alger hører hjemme omkring vores boliger, hvor de oftest “opleves” på nord-vendte vægge og på nord-siden af tage, der i modsætning til sydsiden næsten aldrig får sol. Til gengæld får de meget fugt. Under den fugtige årstid vil algerne genoptage deres vækst og sprede sig.

Foråret er her efter en lang vinter, som med sin fugt og mørke uden tvivl har gavnet væksten. Det er nu, dit tag har behov for at komme sig oven på vinteren. Algerne skal væk og det kommer de med en algerens.

Tag dig kærligt af algerne og miljøet med en miljørigtig algerens

Der er heldigvis alternativer til de engang så natur uvenlige behandlinger af af tage og vægge. Det er i dag muligt at foretage en algerens med algemiddler der er miljøgodkendte på det danske marked. Selve behandlingen foregår i et “samarbejde” med vejr og vind, idet bekæmpelsesmidlet bliver sprøjtet på taget fra jorden, hvorefter processen, afhængigt af tidspunktet for behandlingen, kan tage op til et halvt år før den fulde effekt ses.

Med venlig hilsen
Urd Gründach