Mange mærker laver håndboldsko

Når man kigger på markedet for håndboldsko, så er der helt sikkert nogle mærker der skiller sig ud. Det afhænger selvfølgelig rigtig meget af hvilke øjne, der kigger på markedet, men der klart to japanske mærker der skiller sig ud. Det er meget positivt at det er to japanske mærker der skiller sig ud, fordi de samtidig er med til at stille mange krav til hinanden og sikre at de hele tiden udvikler sig. Det er Mizuno og Asics der er førende på markedet for håndboldsko, hvilket betyder og viser, at de er de mærker der leverer sko til de bedste spillere i verden.

 

Toppen af markedet

En af de markante modeller hvis vi taler om håndboldsko er Mizuno. Igennem en årrække har de kunnet lave og forfine deres håndboldsko og de anvendes i dag af størstedelen af stjerner. Håndboldsko fra Mizuno er fabrikeret på en anden teknik end når man sædvanlig fremstiller fodtøj til håndbold. Da der ikke er prioriteret at håndboldskoen må være blød hvis du kun står stille i den. Skoen er fabrikeret til at absorbere når den står over for maks. stress. Ideen bag det er at hvis skoen allerede kan klemmes ned og føles blød blot ved man står i den, så vil den blive presset ekstra flad hvis man bevæger sig og skifter retning i den. Meningen bag dette har fået Mizuno håndboldsko frem blandt de ledende og det er alene pga. deres fodtøj yder maksimalt når de prøves til træning. Teknologien bag Mizuno håndboldsko hedder for Wave og er bygget som netop en bølge. I stedet for at lægge en masse absoberende materiale ind hvor behovet er størst i skoen, så fremstiller Mizuno en bølge struktur i sålen til at distribuere kraften og kan af denne grund lave en håndboldsko der er mere fast når man står i den, men som absolut vejer mindre og bedre til at absorbere stød når man anvender den modsat andre håndboldsko. Wave teknologien anvendes på talrige former og er også med til at stabilisere Mizuno’s sko når du render op og ned af banen. Oveni Wave benytter Mizuno også betydelig mængder energi på at udvikle en overdel som sidder meget stramt omkring foden og uden for mange syninger, der kan være en ulempe for foden så snart den begynder at svede og hæver på. I realiteten ligger fodens velbehag Mizuno adskilligt på sinde og det vil være et felt de stadig at udvikle på fremadrettet. Sammen med enklere stoffer, der kan ændre på overliggeren for hvad en kvalitetens håndboldsko skal kunne hvad angår stabilitet og absorbering.

 

Japanske Asics følger efter

Da de er en del af verdens vigtigste producenter af håndboldsko er Asics ikke til at komme uden om. Løbende har mærket styret udviklingen af fodtøj til håndbold og denne strømning forventes at fortsætte. Den japanske virksomhed fabrikerer sko og fodtøj til stort set hver eneste sportsgren på jorden har lykkes med at fremvirke en lille revolution inden for fodtøj til håndbold. Det var det asiatiske virksomheds håndboldsko, der var de første i verden, der formåede at tilbyde stødabsorbering i forening med stabilitet. Engang var fodtøj til håndbold udelukkende en flad genstand med en gummisål, der ikke lavede mærker på gulvet i hallen. Det japanske selskab brugte stødabsorberingen som firmaet, benytter i virksomhedens fodtøj til løb og tog den med over i virksomhedens fodtøj til håndbold, simultant bevarede de sålen ganske lav således skoen ikke blev for slingrende.

 

Meget at vælge i mellem

Der findes utallige varianter af Asics håndboldsko. Nogle af de hyppigst benyttede er Gel Blast samt Gel Beyond der retter sig mod alle former for spillere i formationen. Blast har mest fokus på at stabilisere og er god til den robuste back eller playmaker der ikke kommer i så høj fart, men oftere skal eksplodere i skift af retning. Beyond er til den lynhurtige fløjspillere der ønsker en marginalt lettere sko som indeholder formidabel stødabsorbering, så køberen kan bibeholde det hurtige antrit uden at blive udmattet. gennem de seneste 3 år har nyskabende firmas håndboldsko skiftet personlighed en smule og den ekstra bløde sål som indledningsvis dannede fundamentet for innovationen af fodtøj til håndbold er nu byttet ud med en lidt robust sål. Denne ændring hænder i anerkendelse af at en for blød bund giver mindre optimal reaktionstid og mindre stabilitet. det vigtige ved absorberingen er, at den Gel der ligger sig i det bagerste af foden og det forreste af foden er den overensstemmende, dog er selve bunden er fabrikeret marginalt hårdere. Hvilket spænder fortrinligt i tråd med de andre mærker på markedet for fodtøj til håndbold.

 

Du kan læse mere om håndboldsko, Asics og Mizuno hos: håndboldsko