Med pedalspande har du fod på affaldet

Pedalspande er praktiske og den ultimative skraldespand for den “dovne” idet man blot behøver bruge foden til at “lette på låget”. Foden væk fra pedalen og vupti – skraldet er borte. Eller ihvertfald ude af syne.

De første pedalspande er fra 1939, opfundet og markedsført af en dansker, der hed Holger Nielsen. Pedalspande var oprindeligt tiltænkt virksomheder som frisører, tandlæger og læger og blev typisk leveret i farver der kunne matche vægge og interiør. Den klassiske farve på pedalspande var dengang en offwhite farve, som man kan få den i selv den dag i dag.

Jeg synes, Holger Nielsen bør ha’ anerkendelse for arbejde der er lagt i at finde det rigtige udseende. Pedalspanden var genialt konstrueret, med formålet at gøre tilværelsen nemmere for de mennesker, der ofte havde brug for dem i deres arbejde. Som Dansker glæder jeg mig over, at det flotte design tilmed er af dansk oprindelse. Vi glædes ved at have dem stående og ved at anvende pedalspande i det daglige. Pedalspande fortjener at blive vist frem – og de kan tåle det!

Lidt om hygiejne og pedalspande

Pedalspande fås i et tidløst design som ser godt ud og en solid konstruktion og i en kvalitet som sikrer en meget lang levetid. Typisk leveres de i rustfrit stål eller i fine farver og fåes i vidt forskellige størrelser med et rumfang på alt fra 3 til 50 liter.

Med pedalspande er man sikret en høj grad af sund hygiejne og brandsikkerhed – blandt andet bliver flere pedalspande nu udstyret med en brandhæmmende metalindsats, en facilitet som Arbejdstilsynet er opmærksom på og sætter pris på i forbindelse med tilsynets kontrolbesøg.

Pedalspande kan købes overalt (næsten) – også på nettet.

Mvh
Gert S. Kralde, designer